William Lawson’s – caracteristici și arome

William Lawsons whiskyflavour

William Lawson’s – caracteristici și arome

Un bun iubitor de whisky nu apreciază doar whisky-urile vechi. Pentru cele de zi cu zi, există whisky-uri standard destul de bune, care oferă o experiență satisfăcătoare.  William Lawsons este un scotch standard cu un raport bun între preț și calitate.

Istorie

William Lawson este un scoțial care a migrat în Irlanda. În 1998, lucra deja ca un manager de export la E&J Burke, în Dublin, când a înregistrat mărcile “W Lawson & Co” și “Lawson’s liqueur whisky” sub numele de E&J Burke. Deși Burke și Lawson formau o societate și lucrau împreună de câțiva ani, în cele din urmă, în 1903, Lawson a fost concediat și a părăsit firma.

În 1972, după ce s-a decis că noua companie William Lawson Whisky Ltd nu va prelua interesul Martini & Rossi whisky, a fost creată Distileria William Lawson.

Mai târziu în 1993, Bacardi a cumpărat Martini & Rossi și cu achiziția aceasta au fost adăugate 6 noi distilerii la grup.

Sub conducerea Bacardi, vânzările lui William Lawson au crescut drastic. Lawson este una din cele mai importate firme de spirtoase din Scoția.

william lawsons bottle

Caracteristici

Când a creat acest scotch, William Lawson nu a respectat regulile. Scotch-ul pe care l-a inventat a fost foarte diferit pentru vremurile respective, din moment ce conține malt scoțian, dar nu și turba tradiționată și aromele afumate, atât de caracteristice zonei.

Arome

Prima impresie când puneți acest whisky într-un pahar este aroma puternică pe care o emană. Intensă, puternică, dar plăcută, fină și cu note florale și dulci. Atunci când adăugați apă, își păstrează aromele originale. Cu toate acestea, atunci când adăugați gheață, apar arome puternice de măr proaspăt.

Savori

Acest whisky are un gust plăcut și finuț. Din nou, apa nu îi va aduce niciun beneficiu, spre deosebire de gheață. Prin cubul de gheață, acest whisky se va deschide, aducând gustul de măr proaspăt, acompaniat de caramel crocant. Are note de bază scurte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.