Whisky-ul Scotch- Caracteristici și Categorii

Bottle of Talisker Single Malt, one of the different types of scotch whisky

Whisky-ul Scotch- Caracteristici și Categorii

Când vă gândiți la whisky, unul din primele lucruri care vă vin în minte este Scoția. Locul de naștere al acestei băuturi, este un nume greu de evitat în industria globală producătoare de whisky. Whisky-ul Scotch este una din cele mai cunoscute și recunoscute băuturi la nivel global. Scotch-ul este făcut din boabe de genul orzului, secarea sau a grâului.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre Whisku-ul Scotch și despre caracteristicile sale unice care îl fac atât de popular.

Scotch-ul și caracteristicile sale

La fel ca alte băuturi faimoase, cum ar fi șampania sau Port, whisky-ul Scotch are, de asemenea, unele reguli care îl diferențiază de alte băuturi similare produse în alte zone. Așadar, pentru Scotch-ul autentic, trebuie să fie distilat și maturat pe teritoriul Scoției. Mai mult decât atât, procesul de coacere trebuie să fie de minim 3 ani, în butoaie de stejar. Există alte reguli pe care trebuie să le urmați pentru a obține statutul de scotch:

  • Procesul de fermentare trebuie să folosească doar drojdie.
  • Conținutul de alcool trebuie să fie de cel puțin 40%.
  • În plus, față de orzul malțat, trebuie să se adauge și boabe întregi.

Desigur că este perfect posibil să se realizeze versiuni ale acestui tip de whisky și în alte locuri. Cu toate acestea, la fel ca alte băuturi populare menționate mai sus, caracteristicile specifice ale locului de origine produc un whisky unic, caracteristici care, dacă nu sunt urmate, duc la crearea unei variante diferite de whisky și, prin urmare, nu poate fi denumit scotch.

Categorii de Scotch

Există mai multe tipuri de Scotch, divizate în cinci categorii diferite:

  • Malt unic
  • Boabă unică
  • Malt amestecat
  • Amestecat
  • Boabe amestecate

Orice Scotch care indică vârsta, trebuie să indice vârsta minimă a whisky-ului utilizat în producerea acestei băuturi. Așadar, dacă unul dintre whisky-urile utilizate are vechime de șapte ani, iar altul de cinci ani, informația trebuie să spună „cinci ani”. Toate whisky-urile care oferă informații asupra vechimii sunt numite „vechime-garantată”

Care este tipul dumneavoastră preferat de Scotch?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Niciun produs în coș.