Whisky Single Malt și mistica din spatele lui

Sticle de whisky single malt aliniate în lumina reflectoarelor

Istoria whisky-ului scoțian, a whisky-ului irlandez, a bourbonului și a altor tipuri de băuturi spirtoase nu a fost întotdeauna o călătorie ușoară pe drumul popularității. Interesul oamenilor pentru băuturi se schimbă în timp și în funcție de context.

După mulți ani în care tinerii au fost mai interesați de alte tipuri de băuturi alcoolice și nealcoolice, ei privesc acum whisky-ul dintr-o altă perspectivă. Care este motivul din spatele interesului tot mai mare al tinerilor pentru whisky? Trebuie să spunem că este din cauza whisky-ului single malt. Tendința actuală este de a degusta și de a deconstrui whisky-ul pentru a descoperi diferitele straturi de aromă ale acestui spirtoase. Iar acest lucru înseamnă că oamenii se preocupă de calitate, nu doar de cantitate. Din acest motiv, oamenii aleg să investească în expresii mai complexe și mai unice de whisky single malt.

Dacă doriți să aflați mai multe despre whisky-ul single malt, ați ajuns în locul potrivit pe internet. Continuați să citiți și deveniți un expert în această materie de aur lichid.

 

Ce este un whisky single malt?

Fie că este vorba de whisky scoțian sau irlandez, single malt este un tip de whisky în care se folosesc doar cereale maltate, iar whisky-ul este produs doar de o singură distilerie. Spre deosebire de amestecuri, în care sunt amestecate whisky-uri de la diferite distilerii pentru a crea o aromă specifică, single malt este produs de la zero și îmbuteliat.

Aromele whisky-ului single malt sunt mai complexe și mai greu de obținut și au o strânsă legătură cu regiunea în care sunt produse. Prin urmare, acestea sunt și cele mai unice și remarcabile.

whisky-ul Single malt este produs și îmbuteliat într-o singură distilerie.

 

Istoria din spatele whisky-ului single malt

Pe lângă faptul că ultimele decenii au fost dominate în totalitate de expresii blended, fie că este vorba de whisky scoțian sau de alte tipuri de whisky, dacă ne întoarcem în istorie, putem recunoaște că whisky-ul produs în primele zile ale acestui spirit era single malt. Firește, spiritul era cu mult diferit acum cinci secole față de cum este astăzi. Nu numai că nu a fost învechită în butoaie de stejar, dar această băutură spirtoasă era caldă atunci când a fost scoasă din alambic.

Cu toate acestea, pe măsură ce timpul a trecut și producția de whisky s-a îndepărtat de metodele tradiționale, whisky-ul de tip blended scotch s-a dovedit a fi cel mai frecvent tip de whisky consumat, în special după inventarea alambicului continuu, în secolul al XIX-lea. Whisky-urile single malt au fost eclipsate de cele de amestec.

Sticle de whisky single malt aliniate în lumina reflectoarelor

 

Whisky Single Malt în zilele noastre

În ultimul secol, puține lucruri s-au schimbat în cazul whisky-ului scoțian de malț sau al whisky-ului irlandez. Acest tip de whisky continuă să fie produs în mod tradițional, în distilerii mici. După distilare, single malt-ul este supus unui proces atent de maturare și învechire în butoaie de stejar, astfel încât să dobândească culoarea și aromele lemnului.

În prezent, termenul “single malt” este protejat din punct de vedere juridic, dat fiind că poate proveni doar de la o singură distilerie. Iar acest lucru înseamnă că malțul pur nu este un single malț.

În ultimii ani, producția mai multor single malt-uri de înaltă calitate și schimbarea interesului tinerilor adulți au dus la o creștere a producției de whisky single malt la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.