Whisky Kornog Tourbé – Un whisky francez

Kornog Tourbé - un Whisky francez

Kornog Tourbé – Un whisky francez

Având în vedere faptul că discutăm despre whisky-uri produse în Franța, un nume iese în evidență, pentru că are unele caracteristici atât de unice și diferite. Whisky-ul francez Kornog Tourbé, produs în distileria Glann Ar Mor, aduce arome foarte speciale, departe de caracterul fructat care definește, de obicei, whisky-urile produse pe teritoriul Franței.

Distileria Glann Ar Mor

Fondată în 2005 pe coasta Britaniei Franceze, mai exact în Pleubian, Côtes-d’Armor, distilerie Glann Ar Mor produce două categorii de French whisky. Diferența dintre cele două este modul în care este folosită turba. În timp ce whisky-ul de la Glann Ar Mor nu conține turbă, expresia Kornog Tourbé, pe de altă parte, folosește turbă pentru a oferi aroma afumată care este atât de caracteristică Scotch-urilor. Whisky-ul francez Kornog Tourbé este versiunea afumată a whisky-urilor produse în această distilerie, fiind, așadar, o băutură mai puternică și mai intensă. Atunci când a fost fondată, această distilerie dorea să redefinească identitatea maltuirlor unice. Acum, uitându-ne la whisky-urile produse aici, adevărul este că scopul inițial chiar a fost atins.

Caracteristici ale Kornog Tourbé

Whisku-ul francez  Kornog Tourbé este o băutură ideală pentru consumatorii care preferă whisky-urile mai intense, cu un strat afumat. Fără nicio adiție de apă și lăsat la îmbătrânit timp de 3 ani în butoaie de stejar american, este caracterizat în special de aroma sa de turbă. Datorită concentrației mari de turbă, Kornog Tourbé este destul de afumat, dar tot poți simți arome de citrice și fructe, la fel ca și arome subtile de marțipan. Este un whisky al cărui gust este plăcut, care avansează în potență pe măsură ce băutura se prelinge pe papilele gustative.

Acesta este un whisky foarte surprinzător, un pic diferit de celelalte. Ați încercat vreodată vreun brand de whisky francez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.