Whisky Francez

whisky francez

Whisky Francez

În ciuda a ceea ce multă lume crede, whisky-urile nu sunt produse doar în Anglia, Irlanda sau America de Nord. De fapt, whisky-ul începe să aibă producători în multe alte țări, chiar dacă sunt producători și distilerii mai mici. În Europa, există whisky-uri din  GermaniaSuedia, Elveția și Franța.

Franța este o țară cu o tradiție imensă în ceea ce privește producția de băuturi spirtoase. Băuturi precum calvados, Armagnac sau cognac sunt ambasadorii distilării franceze. Așadar, nu este deloc ciudat să vedem această țară producând whisky. În plus, Franța are un avantaj major. Faptul că este una din cele mai bune producătoare de vin, Franța deține o mare cantitată de varități de butoaie. Butoaie de vin roșu, alb, sec, dulce, fortificat, șampanii speciale, etc. Acest lucru înseamnă că distileriile de whisky au la dispoziție o selecție largă de posibilități de a experimenta și de a fi creativi.

Cum este produs whisky-ul Francez

Distileriile franceze utilizează tehnici foarte asemănătoare cu cele folosite de scoțieni. Distilarea este foarte asemănătoare. Cu toate acestea, faptul că folosesc Holstein, produce, de asemenea, faimosul ”eau de vie”, un brandy făcut din struguri, care face un whisky cu un gust fructat. Din acest motiv, whisky-ul francez iese în evidență printre toate celelalte whisky-uri datorită caracterului său fructat.

În prezent există mai multe distilerii care produc whisky în Franța, așa că putem afirma că piața este în creștere. În mod natural, cele mai populare whisky-uri rămân cel scoțian și cel irlandez, clasice, la fel ca bourbon-ul nord american. Cu toate acestea, așa cum s-a demonstrat prin alegerea unui whisky japonez ca fiind cel mai bun din lume în 2016, există loc în acest segment pentru nou, pentru diferit și pentru originalitate, adică pentru whisky-uri care nu sunt din regiuni tradiționale, asociate cu producția de whisky.

Ați încercat vreodată vreun brand de whisky francez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.