Whisky- de la Scotch la Bourbon

Whisky în jurul lumii

Whisky- de la Scotch la Bourbon

Fiecare whisky, fie el Scotch sau Irish, are propria clasificare, așa cum am menționat înainte în acest blog. Cu toate acestea, există băuturi în lume care sunt, de asemenea, considerate a fi whisky.

Tipurile de Whisky în Scoția, Irlanda și Statele Unite

Scotch

Scotch-ul este cel mai bine cunoscut și consumat whisky în lume. Produs doar în Scoția, are reguli foarte stricte pentru a reuși să își primească titlul. Există mai multe tipuri de Scotch, cele mai apreciate fiind cel amestecat și cel fin, reușind, așadar, să mulțumească mai ușor pe cei mai mulți.

Whisky-ul Irlandez

În ciuda multiplelor asemănări cu Scotch-ul, whisky-ul produs în Irlanda are unele caracteristici specifice care îl fac unic. În afara faptului că nu se utilizează doar malt de orz, dar și alte cereale și orz nemalțat, altă diferență față de Scotch se bazează pe faptul că nu se utilizează turba pentru încălzirea cerealelor. În Irlanda, încălzirea whisky-ului se realizează pe cărbuni. Cu toate acestea, gustul nu este afectat de această diferență.

Whisky Bourbon

Acest whisky, produs peste Atlantic, în Statele Unite, are diferențe substanțiale față de Scotch și Whisky-ul Irlandez. Whisky-ul Bourbon este bazat pe porumb, reprezentând între 60% și 80% dintre cerealele utilizate. Restul procentajelor sunt împărțite între grâu și orz. În plus, față de acestă diferență majoră, există și un alt factor care ajută la diferențierea aromei: apa. Apa din regiunea distileriilor Bourbon-ului este dură și calcaroasă, ceea ce va face ca gustul să fie mult mai diferit față de cel al Scotch-ului și al Whisky-ului Irlandez.

Whisky-ul Tennessee

Produs, de asemenea, în Statele Unite, acest whisky este foarte asemănător la gust cu Bourbon-ul. Cu o compoziție bazată pe secară, malt de orz și porumb, Tennessee diferă de Scotch-ul și Whisky-ul Irlandez prin modul de preparare și prin faptul că apa nu are fer.

Care este preferatul dumneavoastră?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu ai niciun produs în coș.