Whiskey-ul German

Man holding a glass of whisky

Whisky-ul German

Dacă vorbim despre băuturi produce în Germania, există șanse ca prima care să ne vină în minte să fie berea. Corect? Germania este recunoscută ca țara berii (alături de Belgia). Dar dacă acesta este un lucru cunoscut și popular, faptul că Germania produce și whisky nu este cunoscut deloc.

Germania este a doua țară din lume cu un număr atât de ridicat de distilerii. Există în jur de 29000 de distilerii pentru cereale și fructe. Este considerată o țară cu o tradiție îndelungată în producerea băuturilor distilate. În plus, alături de aceste distilerii, există 250 care produc whisky german, și 130 care sunt destinate ca distilerii pentru whisky. Acestea sunt cu siguranță numere mari pentru cei mai mulți dintre noi, care nu s-au gândit nici măcar o dată ca există o producție de whisky german.

German Whisky Derrina Schwarzwälder Einkorn Single Malt

Istoria whisky-ului german

Deși există atât de multe distilerii în Germania care produc whisky, este important de știut faptul că marea majoritate a acestor companii are o capacitate mică de producție. De aceea, deși Germania începe să aibă o tradiție mare în producerea de whisky, încă nu poate să fie în competiție cu alte țări din punctul de vedere al cantității.

Cu toate acestea, unde a început acest trend de realizare a whisky-ului german? De fapt, a început acum mai bine de 30 de ani în Bavaria și, mai exact, în Franconia. Rober Fleischmann, la distileria sa Blaue Maus, a oferit primul impuls care, datorită succesului său, a îndemnat pe alții să îl urmeze.

În zilele noastre, după mulți ani de experiență, adevărul este că whisky-ul german a evoluat, oferind variații excelente pentru cei care caută arome noi și autentice. Unele whisky-uri produse în Germania au primit deja recunoașterea experților, cum ar fi Jim Murray, autorul  Jim Murray’s Whiskey Bible.

De exemplu, whisky-ul german Derrina Schwarzwalder Winkorn din malt unic, de la o distilerie cunoscută sub numele de  Fitzke, a primit scorul de 96 din 100 de puncte. Acesta este un scor foarte mare, aflat la același nivel cu cele mai bune whisky-uri din lume.

Germany nu este singura țară europeană din afara insulelor Britanice care produce whisky. Isles producing whiskey.

Ați încercat vreodată vreun brand de whisky German?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.