Whiskey European

whisky fără dovadă de vechime

Whisky european

Prima țară care ne vine în minte când discutăm despre whisky este, în mod natural, Scoția. Fondatoarea acestei băuturi, este de asemenea una din producătoarele principale de whisky (scotch) din lume.

Însă există multe alte țări cu tradiții extraordinare în producerea whisky-ului, cum ar fi Irlanda, Statele Unite sau Canada. În orice caz, scenariul se schimbă. Există câteva alte țări care încep să schimbe acest scenariu. Unul din cele mai bune exemple este Japonia, în care un brand de whisky a fost numit cel mai bun din lume în 2015.

Acum, dacă în cealaltă jumătate de lume se produc deja whisky-uri uimitoare, aici, în Europa, putem observa o tendință a unor țări în crearea și producerea de whisky și expresii.

Whisky european – Ce țări au urcat pe scenă?

Deși mare parte din producția de Whisky european este concentrată în Regatul Unit, adevărul este că există și alte țări care distilează această băutură. Și dacă unele din ele au producții mici, există altele, ca Germania, care deja oferă o producție semnificativă. Chiar dacă aceste țări nu au o tradiție îndelungată cu whisky-ul, au, totuși, o istorie îndelungată în distilarea cerealelor.

Spre exemplu, în zonele nordice, există experiență la producerea de gin, vodkă, schnapps, akvavit, bere sau brandy-uri și spirtoase, în țările sudice.

Distileriile europene există deja de mult timp și încep să exploreze realizarea whisky-ului și expansiunea producerii la diferite expresii de whisky. Așadar, putem spune că a doua linie de producție a whisky-ului european a apărut, oferind tuturor iubitorilor de whisky opțiuni foarte interesante și oarecum diverse de cele ale celor mai cunoscuți producători din Scoția și Irlanda.

Deși în expansiune, whisky-ul european în afara Regatului Unit și al Irlandei este concentrat în special în unele țări. Putem găsi producții în Suedia, Austria,  Germania, Elveția, Franța și Rusia. Există încă un brand în Turcia care promovează băutura proprie pe post de whisky, însă acea băutură nu prea are trăsăturile principale ale unui whiskey.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.