Trei whisky-uri de Secară de Top

rye whiskey

Ca un iubitor de whisky și, probabil, un expert al acestora, probabil că știți deja impactul pe care o anumită cereală îl poate avea asupra produsului final. Aceasta are o influență de top asupra aromei finale și asupra gustului fiecărui whisky, făcându-l unul din stâlpii de rezistență a producției acestuia. Whisky-ul de secară, din acest aspect, nu este diferit de celelalte whisky-uri. Are o istorie adâncă în Statele Unite, în special în statele nordice, avansând spre Canada. Deși în Statele Unite ale Americii acest whisky conține cel puțin 51% secară, în Canada ar putea nici măcar să nu conțină deloc secară în producerea sa. Are foarte multă legătură cu istoria whisky-ului în Canada și cu folosirea numelui său.

Așadar, ce înseamnă pentru voi, ca și consumatori, să încercați un whisky de secară? Secara va oferi whisky-ului arome mai picante, fructate și jucăușe. Combinarea secarei cu căldura alcoolului este amestecul perfect care crează băutura spirtoasă perfectă. Acest lucru permite whisky-ului din secară să fie alegerea perfectă pentru a fi folosit în rețete de cocktail-uri. Veți găsi unele rețete de cocktail-uri interesante în articolul nostru No Fail, whisky cocktail – Rye , cu whisky-ul celebru Templeton de Secară.

Așadar acum, că știți mai multe despre acest fel unic de whisky, haideți să aflăm de ce ar trebui să îl încercați.

Whisky de secară Crown Royal Northern Harvest

Jim Murray a numit Crown Royal whisky-ul anului 2016. Produs în Canada, acest whisky este făcut cu 90% secară, oferind o notă ușoară de picant cu piperul fin, vanilie și butterscotch.

Atunci când turnați din acest whisky, veți simți unele note de coptură, cereale și condimente lemnoase ușoare. Atunci când veți gusta acest whisky, veți simți unele note fine de stejar, cu o aromă bogată de butterscotch și vanilie picantă. În cele din urmă, se va simți cremos și fin. Un amestec de arome unic.

crown royal rye

Whisky de secară Sazerac 6 ani Straight

Dezvoltat în Kentucky în Statele Unite ale Americii, whisky-ul de secară Sazerac 6 ani Straight oferă un amestec de porumb și secară (51% secară și 39% porumb) în timp ce restul este orz maltat. Din acest motiv, veți simți notele dulci ale porumbului în acest whisky. Condimente bogate, ca nucșoara și trifoiul, caldura și piperul negru sunt unele note foarte intense pe care le oferă acest whisky datorită comboului de rețete Sazerac.

Acesta este considerat a fi unul din cele mai bune whisky-uri de secară de pe piață, din cauza notelor întregi și a savorilor pe care le oferă. Arome de caramel, piele și stejar vă vor încânta nasul, urmate de un gust fin de scorțișoară, vanilie, miere și zahar brun. În final veți descoperi un amestec echilibrat și fin de vanilie și miere.

sazerac rye

Whisky de secară Old Overholt Straight

Whisky-ul de secară Old Overhold Straight este de departe cel mai bine evaluat de pe piață. Originar din Kentucky în Statele Unite ale Americii, acest whisky de secară oferă un amestec de condimente și vanilie, cu unele izuri de fructe și piper. Acestea îl fac perfect pentru orice rețetă de cocktail, pentru că are un amestec de arome care se combină perfect cu alte băuturi spirtoase și ingrediente de cocktail, cum ar fi siropul și fructele.

Spre deosebire de alte whisky-uri de secară, la nivelul mirosului, acesta este mai fin, oferind totodată dulceața și aromele fructelor, în special al merelor. Odată ce încercați acest whisky, veți simți note de vanilie și fructe de vară, cu iz de condimente grele. Nota de final va lăsa un gust fin de secară. Această combinație de arome și note face ca acest whisky să fie unul unic, cu multe și mari recomandări din partea noastră.

old overholt straight rye whiskey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.