Povestea lui Jack Daniels

Jack Daniels bottle

Whisky-ul din Tennessee Jack Daniels vinde milioane de sticle în fiecare an. Rădăcinile sale datează încă din anii 1800, când Jasper Newton ”Jack” Daniels a fost născut. Acest eveniment a fost startul unei noi ere pentru whisky-ul american, care are un impact imens asupra universului whisky-ului de azi.

Viața lui Jack Daniel

Jack Daniel a fost născut în 1850, cel mai tânăr dintr-o familie cu 10 copii. Mama sa a murit la o vârstă foarte gragedă, iar tatăl său a murit la puțin timp după, în tmpul Războiului Civil din Statele Unite. Din moment ce Jack a devenit independent la o vârstă foarte fragedă, un pastor local pe nume Call l-a luat sub protecția sa. A studiat cu Call și cu un distiler pe nume Nathan ”Nearest” Green cum să distileze și cum să facă whiskey folosing metoda ”piureului acru” și cum să-l filtreze cu cărbune. Nathan era un sclav care a decis să continue să lucreze cu Call după emanciparea sa. Deși cu timpul alte distilerii s-au decis să abandoneze această metodă din motive financiare, Jack Daniels a făcut din aceasta simbolul whisky-urilor sale.

În 1975, după o mare ceartă cu frații și surorile sale, Jack Daniels a cumpărat clădirea și pământul pe care și astăzi este localizată distileria Jack Daniels, cu banii de pe moștenirea de la tatăl său. Această proprietate este localizată în Moore, Tennessee, unde mai mult de 15 distilerii lucrau în acel moment. În zilele noastre, este cunoscută ca ”lăcașul Jack Daniels” și include o peșteră la baza unei stânci calcaroase. Mulți cred că apa filtrată cu calcar este esențială în producerea unui whisky bun.

În 1890, Jack Daniels a introdus sticlele pătrățoase, oferind un simț al corectitudinii și integrității. Aceasta este încă un simbol specific whisky-urilor lui Jack Daniels, cu un design unic, care este cunoscut și recunoscut oriunde în lume.

În 1904, firma a crescut și mai mult datorită premiului și medaliei de aur pentru cel mai fin whisky din St. Louis World’s Fair. Firma a concurat împotriva a 20 de distilerii cu renume din Europa și din lume.

Când nepoții săi au preluat controlul

Din cauza faptului că Jack Daniel nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut nici copii, aceasta și-a adus nepoții să îi învețe și să le predea, în cele din urmă, firma. Deși Jack Daniel a murit ăn 1911 din cauza unei otrăviri a sângelui, acesta își dăduse firma nepoților în 1907.

Atunci când nepoții săi au preluat controlul, aceștia au început să învechească whisky-ul, luând naștere faimoasa linie de produse cu etichetă neagră. Acest fapt a reprezentat un plus extraordinar la portofoliul whisky-urilor acestei firme. Ba mai mult, aceștia au scos whisky-uri de mai bună calitate în ediții limitate și premium.

Jack Daniels ”Old No. 7”

Unii cred că originile lui ”Old No. 7” provin de la numerele pe care le atribuie guvernul distileriile. Mai târziu, însă, au fost nevoiți să schimbe numărul de înregistrare, atunci când guvernul federal a retras districtul. Li s-a asignat mai apoi numărul 16, însă, au păstrat numărul original ca nume de linie a brand-ului, datorită reputației sale.

Alți oameni cred că numărul 7 provine de la numărul rețetei sau de la numărul de iubite pe care Jack le-a avut până la momentul respectiv.

Ca să aflați mai multe despre această incredibilă selecție de whisky-uri din Tennessee a lui Jack Daniel, rămâneți cu ochii pe noi pentru articolele ce urmează, în care vă vom oferi unele informații asupra celor mai bune oferte și ediții limitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.