Patru tipuri de Scotch

Patru tipuri de Scotch

Având în vedere combinațiile variate de boabe și malturi, Scotch-ul poate avea diferite tipuri de arome. În acest articol veți afla despre diferitele tipuri de Scotch. Dacă simțiți că aveți nevoie să aflați despre whisky-ul produs în Scoția, citiți postarea blogului nostru Scotch Whisky – Caracteristici și Categorii.

Maltul Pur

Scotch-ul făcut din malt pur este o băutură produsă doar din malt pur din orz. Acesta este un tip de whisky mai pur și, prin urmare, mai scump, dar și cu arome mai intense și cu o personalitate uimitoare. În ciuda a ceea ce unii pot crede, un scotch din malt pur nu este același lucru cu un scotch din malt unic. Din acest motiv, Whisky din malt pur a primit denumirea de Vatted, pentru a ajuta cumpărătorii să diferențieze cele două băuturi.

Maltul unic

În ciuda faptului că este, de asemenea, un whisky mai scump decât de obicei, datorită caracteristicilor sale, are, de fapt, câteva caracteristici diferite în comparație cu maltul pur. Pe scurt, principala diferență stă în faptul că Scotch-ul din malt unic are un singur tip de malt, și este rezultatul unei singure distilări. Maltul pur are cel puțin patru tipuri de malt. Acest tip de scotch este mai puternic decât cel din malt pur, dar foarte asemenător la preț.

Whisky-ul din boabe

Acesta este cel mai simplu Scotch, realizat prin utilizarea procesului de distilare a boabelor de tip secară, grâu sau porumb. De aceea reprezintă whisky-ul cu cel mai scăzut preț și cu procesul de creare cel mai răspândit în lume.

Amestecat

Fiind mai fin și cu un număr mai mare de apreciatori ai săi, acesta este cel mai consumat Scotch din lume. Produs pe baza unei combinații de boabe și malturi unice, acesta este cel mai accesibil ca preț, dar și ușor de consumat Scotch. În timp ce scotch-urile din malt pur și malt singur au o perioadă de maturare între minumum 12-15 ani, Scotch-ul amestecat are această perioadă de doar 8 ani. Cu toate acestea, există Scotch-uri amestecate cu perioade mai mari de maturizare, care pot atinge 24 de ani.

 

Ce tipuri de Scotch consumați dumneavoastră de obicei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.