Noua distilerie Arquitectural Macallan

Macallan distillery 1

În 2012, compania Edrington a anunțat dezvoltarea unei noi distilerii pentru Macallan. Anuntul a explicat investitia de 140 de milioane de lire sterline intr-un program axat pe noua distilerie, pe whisky, pe depozitare și pe butoaie de stejar asezonate cu sherry, marca Macallan.

Noua distilerie este situată în frumoasa moșie Easter Elchies, unde a fost casa celui mai important malț unic din 1824. Brandul a avut un succes din ce în ce mai mare de-a lungul anilor, devenind un malț unic internațional de top. Pe piețele de whisky scotch, cum ar fi SUA, Taiwan și Japonia, Macallan a fost în poziții de conducere și a fost recunoscut pentru valoarea și calitatea sa.

Distilerie arhitecturală peisagistică

Dezvoltat de firma de arhitectură de renume internațional Rogers Stirk Harbour and Partners, acest proiect a fost inspirat de peisaj și de împrejurimile sale. Vechile dealuri scoțiene au fost principala inspirație, însă estetica și structura sa minimizează impactul vizual asupra peisajului Speyside. Această zonă este clasificată ca o “zonă de mare valoare peisagistică”.

Odată ce te uiți la clădire, se simte ca și cum ar face parte din peisaj datorită acoperișului ondulat. Acest acoperiș din lemn este considerat una dintre cele mai complicate structuri de acoperiș din lemn din lume. Este compus din 1800 de grinzi unice, 2500 de elemente diferite de acoperiș și 380.000 de componente individuale. Pentru a face acest lucru și mai incredibil, aproape toate componentele sunt diferite, necesitând o expertiză extremă și talent pentru dezvoltarea sa.

A fost nevoie de trei ani și șase luni pentru a finaliza acest proiect, construcția sa începând în decembrie 2014. În decembrie 2017, primul whisky a trecut prin vasele sale, în timp ce experiența vizitatorilor și-a deschis porțile pentru public în iunie 2018.

Compania responsabilă pentru livrarea acestei piese de design arhitectural a fost Rovertson Construction din Elgin. A fost nevoie de 25 de contractori și până la 400 de persoane specializate în mai mult de 20 de meserii diferite pentru a aduce acest proiect incredibil la viață. Dacă aveți șansa de a vizita noua distilerie Macallan, veți fi fascinat de arta, frumusețea, meșteșugul și abilitățile necesare.

Macallan distillery 2

Whisky-ul Macallan

Potrivit lui Ian Curle, directorul executiv al Edrington, “Aceasta este o ocazie interesantă pentru Edrington și Macallan. Calitatea de neegalat a Macallan-ului este la mare căutare și ne uităm cu încredere la viitor cu această nouă distilerie. Este o investiție autentică, constantă, ambițioasă, care se va potrivi așteptărilor consumatorilor pentru generațiile viitoare.”

Această nouă distilerie va permite creșterea cu o treime a producției de Macallan și, potrivit lui Ken Grier, directorului creativ de la Macallan, “Acesta este începutul unui nou capitol cu adevărat interesant în evoluția acestui brand minunat care este Macallan”. Ken a adăugat, de asemenea, că “Pe măsură ce Macallan a crescut la nivel global, a fost foarte important să ne asigurăm că putem susține cererea pentru acest minunat lichid de chihlimbar. Am avut o grijă excepțională să ne asigurăm că băutura spirtoasă care este produsă în noua distilerie este identică cu cea pe care am produs-o în distileria noastră anterioară.”

Un proiect interesant care s-a transformat într-o operă de artă a arhitecturii și design-ului. Dacă aveți șansa, când vizitați Scoția, vă recomandăm să vizitați și distileria Macallan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.