Mituri despre whisky destrămate – Partea a patra

whisky myths

Al patrulea articol despre mituri legate de whisky dezvăluie unele adevăruri foarte interesante în legătură cu producția whisky-ului, cum ar fi ingredientele, ca apa și coloranții. Așa cum am menționat și înainte, această băutură incredibilă oferă o varietate de personalități diferite și noi credem că aceste mituri influențează, de asemenea și dezvoltarea caracteristicilor sale proprii.

Locația, ingredientele și vremea sunt stâlpii principali ai dezvoltării whisky-ului și ai acestor articole; descoperim câteva fapte și mituri interesante care vă vor lăsa uimiți. Puteți descoperi, de asemenea, diferite aspecte ale producției sale, care vor oferi perspective asupra aromelor și aromelor extraordinare ale lumii whisky-ului.

Haideți să ne afundăm în lumea fascinantă a miturilor despre whisky.

Culoarea whisky-ului vine de la butoaie

Whisky-urile din întreaga lume își câștigă culoarea prin colorare pentru a-și îmbunătăți aspectul. Cu toate acestea, butoaiele influențează și culoarea whisky-ului, în special a celor mai în vârstă.

E150a sau caramelul se utilizează și se adaugă la această băutură spirtoasă ca ingredient colorant. Acest lucru se adaugă atunci când este îmbuteliat, permițând producătorilor în masă de whisky să obțină o uniformitate a culorilor între produse. Cu toate acestea, unii cred că adăugarea acestora va influența aroma băuturii spirtoase. Din acest motiv, unele distilerii refuză să folosească colorarea, ceea ce înseamnă că 100% din culoarea lor provine din butoaie.

Unele țări permit, de asemenea, adăugarea de arome. Acest lucru poate fi găsit, de exemplu, în whisky-ul canadian cu adaos de vin, sherry, whisky și alte băuturi spirtoase.

Pentru a face un whisky bun, este nevoie de propria sursă de apă naturală

Deși apa este unul dintre ingredientele sale principale, nu trebuie să provină dintr-un izvor sau un lac de munte limpede. În mod normal, distileriile folosesc apă care provine dintr-o sursă de apă municipală, care poate fi adaptată prin filtrarea care elimină orice bacterie sau contaminanți. În acest fel, ei sunt capabili să definească calitatea apei, ceea ce va influența apoi calitatea whisky-ului.

Singurele lucruri de care o distilerie are nevoie din apa sa sunt fiabilitatea și plenitudinea.

Potrivit maestrului blender din Diageo, Douglas Murray, apa nu afectează gustul whisky-ului. El susține că acesta este “cel mai mare mit pe care noi, ca industrie, l-am comis”.

Preț mare = calitate

La fel ca majoritatea lucrurilor din lume, acest lucru nu este adevărat. Un preț mai mare nu înseamnă o calitate mai bună.

Calitatea este în mare parte o chestiune de gust personal și este influențată de o varietate de ocazii și locații. S-ar putea să optezi pentru un whisky mai scump din cauza unei ocazii speciale sau din cauza cui ești. Asta nu inseamna neaparat ca acel whisky scump este preferatul tau.

Rețineți totuși că prețul unui whisky reflectă raritatea și longevitatea sa. Perioada de timp în care a rămas în distilerie și vârsta acesteia îi vor influența prețul și costul ambalajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.