Mackmyra – Whisky-ul suedez

Mackmyra - Whisky-ul suedez

Mackmyra – Whisky-ul suedez

Poporul suedez are o tradiție puternică în ceea ce privește consumul de whisky. Deși, din punct de vedere istoric, nu este o țară producătoare de whisky, Suedia are una din cele mai mari rații din lume la consumul de whisky pe persoană. Din acest motiv, s-a dovedit a fi un lucru natural (și rapid) pentru o distilerie să apară pe suprafața Suediei.

Mackmyra, unica distilerie din țară, a apărut în 1999, oferind unicul whisky suedez de pe piață și, după cum s-a dovedit în ultimii ani, achiziționarea acestui brand de whisky este o alegere extraordinară, tot primind premii la competiții internaționale de whisky.

Deci putem spune că este dovedit faptul că suedezii știu cum să producă o bună distilare, având în vedere faptul că și vodka Absolut a avut un mare succes. Chiar și cu puține distilerii, ei oferă o bună calitate a băuturilor produse.

Distileria Mackmyra

Fondată în 1999, distileria Mackmyra a început ca ceva mic. Cei 8 fondatori au locat distileria într-o regiune aflată la 2 ore de Stockholm, unde materialele de bază necesare erau găsite și puse la dispoziția sa și, bineînțeles, de o calitate pe care și-o doreau. Experiența a avut loc într-un mod plăcut și, în cele din urmă, și-au mărit distileria după doar 3 ani. Astăzi, distileria produce șase whisky-uri suedeze de calitate, oferind șase expresii diferite.

Compania oferă, de asemenea, un serviciu impresionant și interesant. Dacă vizitați vreodată această distilerie, trebuie știut faptul că vă puteți crea propriul whiskey suedez.

Prin ghidarea, sfaturile și supervizarea specialiștilor de whisky, fiecare iubitor de whisky are voie să își creeze un whisky unic și personalizat, cu caracteristici după preferințele fiecărei persoane. În fiecare an veți primi una sau mai multe sticle din whisky-ul suedez pe care l-ați creat. Cât de tare este asta?

whiskey mackmyra - swedish whiskey

Caracteristile whisky-ului Mackmyra – Arome și savori

Deși există 6 expresii diferite, toate cu caracteristici diferite, există unele dintre ele comune pentru toată lumea, fiind inima whisky-ului suedez. Principalele arome sunt vanilie, nuci, miere și ienupăr. Savorile sunt caracterizate în special de stejar nou, vanilie și condimente.

Caracteristicile unui whisky suedez Mackmyra sunt foarte influențate de caracterul lor nordic, având în vedere că această distilerie este cea mai nordică distilerie din lume. Este cu siguranță un whisky pe care merită să îl încercați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu ai niciun produs în coș.