Highland Park 12 Ani

Highland Park 12 Ani

Highland Park 12 Ani

Highland Park este cea mai nordică distilerie de whisky din Scoția. Fondată de Magnus Eunson în 1978, povestea din spatele acestui brand este destul de interesantă și plină de culoare. Fondatorul său a balansat munca sa ca producător de whisky-uri scotch și ca preot, și, noaptea, ca hoț. Cu toate acestea, în ciuda originilor sale ectice, acest brand a ajuns să fie unul dintre cele mai recunoscute pentru calitatea sa.

{%ALT_TEXT%}

Caracteristicile Highland Park 12 Ani

Highland Park 12 Ani este un scotch foarte apreciat și căutat, atât pentru calitate, cât și pentru personalitatea sa caracteristică. Bogat, cu savori suave de miere călduroasă și aromă ierboasă, pentru o atingere afumată, acest whisky are tot ce trebuie pentru a le fi pe plac celor mai mofturoși consumatori. Și pentru cei cărora le este frică de gustul puternic de turbă, nu aveți de ce vă teme. În Highland Park 12 Ani, această aromă nu este puternică deloc, ci chiar din contră. Aroma afumată oferă turbei balanța necesară pentru a echilibra toate aromele.

Arome

Aroma Highland Park 12 Ani este foarte plăcută, îmbinând mai multe caracteristici. Puternică, afumată, cu inevitabila atingere a turbei, și totuși, ușor condimentată. Atunci când adăugați puțină apă, aromele se deschid și mai mult. În plus față de unele arome deja menționate, există și unele arome florale. Cu gheață, aromele inițiale rămân, însă devin mai discrete.

Savori

La fel ca și aroma sa, Highland Park 12 are savori puternice, dar plăcute și echilibrate. Apropo, echilibru este un cuvând cheie în Highland Park 12 Ani. Spectrii, fumul, turba, dar și aroma fructată și dulceața mierii se simt simultan. Notele de bază sunt afumate, uscate și lungi. Adăugarea apei vor face gustul mai suav. Gheața va împrospăta savorile, făcându-le mai discrete. Ca să vă bucurați întru totul de savori, cel mai bine este să îl consumați sec.

Ce părere aveți despre acest Scotch? Spuneți-ne și nouă în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.