Fapte interesante despre whisky

fapte despre whisky

Fapte interesante despre whisky

Whisky-ul este în momentul de față una din cele mai recunoscute și apreciate băuturi din lume. Fiind o băutură atât de universală, este normal că există mai multe povești și fapte interesante despre acesta.

10 fapte interesante despre whisky

1.Există aproape 20 de milioane de butoaie de Scotch care îmbătrânesc în disileriile din Scoția.

Având în vedere faptul că această băutură are nevoie de mai mulți ani, și uneori chiar decenii pentru a îmbătrâni, pentru a deveni un Scotch adevărat, există întotdeauna un număr foarte mare de butoaie pline.

2.Nimeni nu știe cu adevărat exact când a început producerea Scotch-ului.

Chiar dacă primele înregistrări în istorie a manufacturării datează din secolul al XV-lea, data exactă când a început nu este cunoscută încă.

3.Whisky-ul Scotch este cel mai bine vândut whisky din lume.

Scotch-ul se vinde de trei ori mai mult decât al doilea cel mai bine vândut whisky din lume.

4.Există mai mult de 40,000 de locuri de muncă, atât directe cât și indirecte, în strânsă legătură cu industria de Whisky din Regatul Unit.

Este, într-adevăr, o mare industrie, cu un mare impact asupra economiei, în special în Scoția și Irlanda.

5. În China, Scotch-ul este băut cu ceai verde rece.

Chiar și în Recife, Brazilia, unii oameni beau Scotch-ul cu apă de cocos pe plajă. În Spania și în Portugalia, există fani ai acestei băuturi în amestecul său cu coca cola. Există multe moduri de a bea whisky, pe lângă modul clasic. Cel mai important este ca această băutură să fie o experiență plăcută pentru consumator.

6. Franța este țara care importă cel mai mult Scotch.

Conform  Scotch Whisky Associationfrancezii consumă mai mult Scoth într-o lună decât cognac într-un an. Cu toate acestea, în ciuda faptului că Franța este cel mai mare importor, având în vedere cantitatea de Scotch consumată per persoană, Grecia este campionul mondial.

7. Dylan Thomas, faimosul poet din Whales, și-a avut moartea explicată, de-a lungul multor ani, prin consumul excesiv de whisky scoțian.

Într-adevăr, acest poet care a murit la doar 39 de ani, în 1953, a mărturisit unui prieten cu câteva zile înainte de a muri, că a băut 18 whisky-uri într-o singură seară. Este, cu adevărat, o doză foarte mare. După moartea sa, cauzele descoperite erau pneumonia, probleme cu ficatul și o edemă la creier. Cu toate acestea, este știut faptul că adevăratul motiv al morții sale este faptul că au tratat viciul băutului, uitând să facă acest lucru în relație cu pneumonia.

8. Noua Zeelandă, fostă colonie britanică, a fost o mare producătoare de whisky.

Regiunea Willowbank a fost zona de excelență în Noua Zeelandă pentru whisky, producând faimosul malț unic cu numele de Lammerlaw. Cu toate acestea, distileriile care se ocupau de acesta au închis în 1997.

9. Printre cei mai faimoși iubitori de whisky se deosebesc Clark Gable, Regina Elisabeta a II-a, Mark Twain sau Winston Churchill.

10. Whisky, când este sigilat corespunzător, poate trăi mult mai mulți ani decât o ființă umană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.