Despre Whisky-ul Irlandez: Caracteristici și producere

Whisky Irlandez

Despre Whisky-ul Irlandez

Când vine vorba despre whisky, prima regiune care ne vine în minte este Scoția. Cu toate acestea, Irlanda este, de asemenea, casa unora din cele mai importante distilerii. În momentul de față, whisky-ul irlandez este la fel de bine cunoscut și apreciat ca Scotch-ul. Menționăm doar unele mărci, ca Jameson sau Bushmills, printre multe altele, pentru a realiza faptul că Irlanda are, și ea, unele din cele mai celebre whisky-uri ale lumii.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre whisky-urile din Irlanda.

Cum este produs whisky-ul irlandez

Cine nu are cunoștințe remarcabile despre cum se produce whisky-ul poate să creadp că există multe diferențe între scotch și whisky-ul irlandez. De fapt, ambele sunt realizate în același mod și folosind aceleași metode și materiale. Cu toate acestea, faptul că sunt regiuni cu diferite caracteristici face ca rezultatul final să fie remarcabil diferit.

Whisky-ul irlandez este produs pe baza a unei multitudini de cereale, unde primar este orzul malțat, contribuind în procentaj de 50%, restul fiind împărțit între orz normal, grâu și secară. O diferență între whisky-ul irlandez și scotch este aceea că whisky-ul irlandez este supus unei triple distilări, ceea ce face procentajul de alcool mai ridicat. Cu toate acestea, whisky-ul din Irlanda trebuie să aibă și el un volum minim de 40% alcool, pentru a fi acceptat legal sub această denumire. Caracteristicile care trebuie respectate pentru a face un whisky irlandez autentic sunt:

  • distilarea și învechirea lichidului trebuiesc realizate în Irlanda.
  • Perioada de învechire a whisky-ului în coajă de stejar trebuie să fie de minim 3 ani.
  • volumul minim de alcool, așa cum am menționat mai sus, trebuie să fie minim 40%.

Principalele distilerii de whisky irlandez care produc în momentul de față sunt Cooley, Midleton și Bushmills, dar și multe altele.

Încercați-le și simțiți diferența dintre whisky-ul irlandez și Scotch și spuneți-ne ce părere aveți despre fiecare.

Puteți, de asemenea, să vă abonați la cutia noastră lunară de degustare unde veți avea posibilitatea să gustați diferite tipuri de whisky de fiecare dată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu ai niciun produs în coș.