Cum să apreciați un whisky vechi

whisky vechi

Cum să apreciați un whisky vechi

Scotch-ul și whiskey-ul vechi nu sunt toate la fel. Procesul de învechire are durate care variază, ceea ce influențează whisky-ul și produce caracteristici diferite. Un whisky vechi și bun trebuie să aibă cel puțin 15 ani vechime. Cu cât whisky-ul este mai vechi, cu atât este mai gustor, bogat și puternic în arome. Desigur, și prețul va fi mai mare. Dacă luăm în considerație caracteristicile unui whisky vechi, este esențial de știut cum să savurați această băutură corespunzător.

Cum să savurați corespunzător un whisky vechi

Sunt mai mulți factori importanți care influențează gustul și potențiază experiența băutului unui vechi whiskey sau a unui scotch vechi. Aici aveți unele lucruri pe care noi le considerăm esențiale de luat în calcul:

  • Alegerea unui pahar potrivit

Paharul ideal pentru a profita de un whisky vechi este scurt și rotund. De asemenea, paharele cu un mijloc mai gros și margini mai subțiri, cu picior pentru susținere (ca cel arătat în imagine) sunt excelente pentru a bea un whisky vechi.

Degustarea corespunzătoare

Pentru a degusta un whisky vechi, fie el Scotch or Irish, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să simțiți mirosul aromelor din whisky. Simțiți mirosul și doar după aceea luați o înghețitură și păstrați-o în gură, pentru a-i simți aromele. Când puteți simți gustul de după al whisky-ului în gură, puteți atunci degusta mai bine restul băuturii.

Pentru aceia care cred că aroma unui whisky vechi are gust fierbinte, există posibilitatea să adauge puțină apă. Dacă este posibil, pentru whisky-urile mai vechi de 15 ani, ideal este să nu adăugați nimic pentru a beneficia de toate aromele. Desigur, acest lucru depinde de gustul fiecărei persoane.

Gheața- da sau nu?

Ca un fel de a respecta un whisky vechi, este de obicei recomandat să nu adăugați gheață. Orice adaos al gheții (la fel ca al apei) va afecta gustul. În plus, temperatura scăzută a gheții va ascunde aromele whisky-ului. Dacă vă doriți cu adevărat să adăugați gheață, atunci adăugați un singur cub într-o cantitate cât mai mică a băuturii.

Cum savurați dumneavoastră un whisky vechi și care sunt mărcile dumneavoastră preferate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Niciun produs în coș.