Crearea Scotch-ului – pas cu pas

Crearea Scotch-ului

Cum este făcut Schotch-ul – pas cu pas

Scotch-ul este foarte bine cunoscut în toată lumea. În ciuda simplicității ingredientelor sale, apa și cerealele, cum ar fi orzul, de la primul pas la ultimul pas al producției, Scotch-ul trece prin mai multe etape, care durează cel puțin opt ani de la începutul până la sfârșitul procesului. Acest fapt înseamnă că procesul este mult mai complex decât pare. În acest articol veți învăța, pas cu pas, cum este făcut Scotch-ul. Aruncați o privire pe ceea ce urmează!

De asemenea, învățați principalele distilerii producătoare de whisky din Scoția în articolul nostru Distileriile de Whisky din Scoția.

Procesul de Producție

Există șase pași de la începutul producției de Scotch până la finalul ei- malțarea, uscarea, macerarea, fermentația, distilarea și învechirea.

  1. Malțarea

Procesul de malțare înseamnă punerea orzului în apă pentru o perioadă de două sau trei zile. Acest pas are ca scop facilitarea germinării malțului. Când mugurul ajunge la lungimea de 2,5 centimetri, atunci este momentul pentru al doilea pas: uscarea.

2. Uscarea

Chiar dacă acest proces poate părea nesemnificativ, uscarea poate avea o mare influență asupra formării gustului Scotch-ului. Așadar, în timpul acestul pas, mugurii orzului sunt puși într-un cuptor și încălziți cu o turbă. Turba, foarte comună în mlaștinile Scoției, atunci când arde, produce o căldură mică dar foarte mult fum. Acest fum se va impregna în malț, aducând gustul unic al Scotch-ului. De la o regiune la alta, există variate tipuri de turbe care produc diferite tipuri de aromă.

3. Macerarea

Pentru ca a obține cât mai mult dintr-un bob de orz, toate boabele sunt măcinate. Cu cât mai mult boabele și malturile sunt măcinate, cu atât mai mult zahăr este disponibil pentru fermentație. În acest mod, devine mai ușor să obținem o cantitate mai mare de alcool. După măcinare, boabele și maltul sunt puse într-o infuzie de apă fierbinte distilată, pentru a crea mustul.

4. Fermentarea

După formarea mustului, atunci câng atinge 70 de grade celsius, se adaugă drojdie pentru fermentare. În 72 de ore, zahărul din must este convertit în alcool. Acesta este precursorul Scotch-ului, care este încă o băutură dulce cu doar 9% alcool.

5. Distilarea

După extragerea impurităților din băutura rezultată în urma fermentării, lichidul este pus într-un alambic, unde este distilat de două ori. Prima distilarea are în jur de 20% alcool, în timp ce cea de-a doua are aproape 64%. În acest moment va fi adăugată apă pură, așa că atunci când tot procesul de învechire va fi gata, Scotch-ul va avea cel 40% alcool necesar. Acesta este un proces lent și este nevoie de o mulțime de experiență și inteligență.

6. Învechirea

După distilare, care rezultă într-un lichid transpareant, Scotch-ul va fi depozitat în butoaie corespunzătoare. Aici va prinde arome și culori, depinzând de tipul de turbă, apă și de tipul de lemn de stejar utilizat în construcția butoaielor. Învechirea unui Scotch bun durează cel puțin opt ani, dar ar putea atinge până la două decade. Acesta este unul din cei mai importanți pași în producerea Scotch-ului.

După acest pas, Scotch-ul este gata să fie îmbuteliat și degustat de noi toți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Niciun produs în coș.