Cocktailul Manhattan

Cocktailul Manhattan

Cocktailul Manhattan

Cocktailul Manhattan este unul din cele mai cunoscute cocktailuri pe bază de whisky. Cu mai mult de 100 de ani vechime, această băutură rafinată a petrecerilor nebune ale anilor 1920 continuă să aibă succes peste tot în lume. Inițial făcută din whisky-uri americane, au apărut rapid versiuni diverse, incluzând una cu Scotch whisky.

Originile

Există mai multe variante referitoare la originea acestui cocktail, dintre care cea mai cunoscută datează din 1874. Povestea spune că în acel ani, în New York, un barman din the Manhattan Club a inventat această băutură la o petrecere unde au fost găsite niște personalități celebre. La acea petrecere, Jennie Jerome, mama lui Winston Churchill, a oferit această băutură canditatului la președenția Statelor Unite, Samuel J. Tilden, care a adorat cocktailul. Petrecere și cocktailul au avut un mare succes, trimițând cocktailul Manhatten pe culmile faimei.

Cu toate acestea, toate aceste povești au mai multe versiuni. Sunt cei care cred că a fost Jennie Jerome, cunoscută și ca Lady Randolph Churchill, care a creat băutura. Apoi sunt cei care contestă acest lucru, spunând că Lady Randolph era în Franța la acel moment, fapt care ar transforma această poveste într-o minciună.

În orice caz, cea mai comună variantă este prima, în care Lady Randolph, împreună cu barmanul, au dat naștere unei asemea băuturi. De fapt, acest cocktail ar putea fi o copie fidelă a altei băuturi. În cartea ”Ghidul barmanilor” scrisă de Jerry Thomas, există un cocktail foarte asemănător cu Cocktailul Manhattan. Având în vedere faptul că această carte a apărut înaintea creării acestei băuturi, este de la sine înțeles să credem că Cocktailul Manhattan a fost copiat în original.

Acum că știți originile acestei băuturi, puteți afla rețeta și cum să faceți un Cocktail Manhattan.

Rețeta

Așa cum am menționat mai sus, în mod tradițional, acest cocktail este făcut cu whisky produs în Statele Unite, în special whisky de secară. Cu toate acestea, pot fi folosite în rețeta originală băuturi ca bourbon, Tennessee sau whisky canadian. Există și alte varietăți, cum ar fi Cocktailul Manhattan cu Scotch whisky.

Ingrediente:

-40 ml de whisky de secară

-20 de ml de vermut

-5 picături de ierburi aromatice Bitters

-o cireașă (opțional)

Mod de preparare

Prepararea cocktailului Manhattan este foarte simplă. Adăugați whisky, vermut și esențele aromatice Bitters și amestecați cu un băț. În ceea ce privește esențele aromatice, pot fi folosite mai multe tipuri, cum ar fi peychaud amar, portocale amare, și altele. Ca să terminați, este necesar să puneți o cireașă în sirop, cu o scobitoare înăuntru în pahar.

Rob Roy sau Scotch Manhattan

Varianta de Cocktail Manhattan făcută cu Scotch whisky este foarte ușoară, având în vedere faptul că trebuie să respectați rețeta anterioară, folosind Scotch Whisky în loc de whisky American. Pentru iubitorii de scotch, aceasta este o alegere foarte bună pentru un cocktail delicios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.