Cocktail cu whisky fără greșeli – Whishy de secară

templeton rye

În această ediție de cocktail whisky fără greșeli, vă facem cunoștință cu un tip de whisky foarte cunoscut în Canada și America, și anume Whisky-ul de secară. Principala diferență dintre cele două este că whisky-ul de secară american trebuie să fie distilat din cel puțin 51% secară, în timp ce whisky-ul de secară canadian este numit așa doar din motive istorice. Whisky-ul canadian poate chiar să nu conțină secară deloc în procesul de producție.

Acest tip de whisky este celebru din statele americane de nord est, pentru că acestea au fost principalele producătoare de whisky la sfârșitul anilor 1700 și începutul anilor 1800.

Vă vom prezenta o marcă fantastică de whisky de secară, numită Templeton Rye din Iowa. Unele rețete delicioase și interesante cu acest cocktail vă vor oferi o nouă viziune asupra listei de cocktail-uri cu whisky.

Templeton Rye

Templeton Rye provine din orașul Templeton din Iowa. Whisky-ul de secară în Templeton a fost produs prima oară în timpul prohibiției, ca o metodă de a face niște bani în plus pentru fermerii din Iowa. Culoarea sa unică de chihlimbar era considerată simbol al calității înalte și a fost foarte apreciată în orașe ca Chicago și Kansas. În anii mult mai recenți, Templeton Rye a devenit o marcă de whisky deosebită, care oferă o rețetă ascunsă din era prohibiției.

Distilat și îmbătrânit în Lawrenceburg Indiana, whisky-ul Templeton de secară este îmbuteliat la distileria din Templeton, Iowa. În acest moment se folosesc ingineri de arome, pentru a obține gustul original al rețetelor originale, care datează încă din timpul prohibiției.

Templeton de 4 ani oferă o aromă puternică și condimentată, care este ideală pentru rețetele pe care vi le vom prezenta în continuare. Făcut din 95% secară, acest whisky este unul din cele mai iubite whisky-uri de secară ale secolului 21, oferind gustul trecutului.

Cocktail-uri cu Templeton de Secară

Whiskey Smash

Jerry Thomas, un sfânt patron al bartending-ului modern, a fost primul care a publicat această rețetă în 1887. Acest cocktail incredibil este un amestec între arome proaspete și interesante, care includ ierburi, fructe, gheață, o bază spirtoasă și un îndulcitor. Aceasta este rețeta perfectă pentru sfârșitul verii, cu serile sale deja răcoroase.

  • 60 ml Templeton de Secară (sau orice alt fel de whisky de secară preferați)
  • 2 litri de suc de lămâie
  • 140 ml de sirop simplu
  • 6 frunze de mentă
  • Gheață zdrobită

Turnați sucul de lămâie, siropul simplu și frunzele de mentă într-un shaker. Adăugați Templeton Rye și agitați fără gheață (ar trebui să fie un amestec la temperatura camerei). Turnați rezultatul într-un pahar de gheață umplut pe jumătate cu gheața zdrobită. Acum adăugați încă niște gheață zdrobită pentru a umple paharul și presărați niște mentă.

whiskey smash

Boulevardier

Această rețetă este o variantă de la clasicul Negroni, care a fost introdus de Harry McElhone în 1927. Acesta a înlocuit gin-ul cu un whisky american și i-a oferit acestui cocktail o notă rotundă mai subtilă. Această rețetă, cu ingredientele sale simple dar puternice, este cocktail-ul perfect pentru a-l degusta cu prietenii și cei dragi.

  • 30 ml de Templeton Rye (sau orice alt whisky de secară preferat)
  • 30 ml Campari
  • 30 ml Sweet Vermouth
  • Un strop de lămâie

Amestecați toate ingredientele într-un shaker cu gheață. Turnați într-un pahar rece și presărați un strop de lămâie. Simplu, ușor și delicios!

boulevardier rye

Cu sfârșitul verii, începem să introducem unele cocktail-uri mult mai rotunjite și calduțe. Sunt cu adevărat simple, dar delicioase și perfecte pentru orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.