Care este cel mai fin Whisky scoțian?

Bărbat care adulmecă o expresie de whisky

Care este cel mai fin whisky scoțian? Există opinii diferite cu privire la cel mai fin whisky scoțian. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe scoțiene de necontestat, atunci cel mai bun pariu este să alegeți Ardbeg Uigeadail, Glenmorangie Vintage 1997 sau Dewar’s Double Double 32 Year Old.

 

Cuprins:

  1. Introducere
  2. Ce este Smooth Scotch Whisky?
  3. Ce este mai ușor, Scotch sau Whisky?
  4. Care este cel mai fin Whisky scoțian? Single Malt sau Blended?
  5. Care este cel mai fin Whisky scoțian pe care îl poți bea direct?
  6. Care este cel mai fin Whisky scoțian pe care îl poți bea cu un buget?
  7. Concluzie

 

Introducere

De exemplu, există câteva whisky-uri scoțiene, în special, care se disting ca fiind cele mai populare în rândul fanilor de whisky și al experților. Ardbeg Uigeadail, Glenmorangie Vintage 1997 și Dewar’s Double Double 32 Year Old sunt cele mai fine whisky-uri scoțiene care se pot bea. Aceste trei whisky-uri nu numai că au fost premiate pentru că sunt cele mai bune și mai fine whisky-uri scoțiene, dar au obținut și primele locuri în topul celor mai bune Whisky din lume, așa cum au fost votate de International Whisky Competition. Au fost în competiție cu unele dintre cele mai bune whisky-uri irlandeze, Bourbon-uri, whisky-uri japoneze și alte băuturi preferate din întreaga lume.

Atunci când vine vorba de a evalua finețea unui whisky, cei mai mulți oameni caută lejeritatea și aroma în palat. Un whisky cu cât mai puțină “mușcătură” alcoolică este considerat ca fiind neted. Prin urmare, cel mai bun mod de a afla dacă un scotch este sau nu neted este să testați dacă puteți gusta sau mirosi alcoolul din el.

Netezimea este, de asemenea, o trăsătură a whisky-ului scoțian care este asociată în mod obișnuit cu calitatea bună a băuturii. Prin urmare, se obișnuiește să se creadă că cele mai bune whisky-uri scoțiene din lume sunt și cele mai fine. Vom explora de ce cele trei whisky-uri scoțiene menționate mai sus sunt cu ușurință cele mai fine whisky-uri de băut și ce le face atât de speciale.

În general, whisky-ul scoțian, ca și orice alt whisky, capătă calități de finețe în timpul procesului de învechire. Netezimea depinde în mare măsură de timpul de învechire în butoaie și butoaie. Ca regulă generală, cu cât un scotch rămâne mai mult timp în butoi, cu atât mai fin va fi mai fin atunci când îl veți bea.

Depinde, de asemenea, de tipurile de butoaie sau de butoaie în care distilatorii aleg să își învechească whisky-ul. De obicei, butoaiele sunt butoaie reutilizate de sherry sau de vin. Tipul de butoi determină notele pe care le veți simți la nas și în palat, precum și finețea scotch-ului.

Dacă vă întrebați “care este cel mai fin whisky scoțian pe care îl puteți bea?”, trebuie să continuați să citiți acest articol pentru a afla câteva sfaturi utile despre cum să identificați calitățile fine ale unui scotch pe care îl căutați.

 

Mâna care se întinde pentru un pahar cu whisky

 

Ce este Smooth Scotch Whisky?

Dacă auziți un whisky sau un scotch descris ca fiind neted, termenul se referă în general la textura whisky-ului. Dar scotch-ul este lichid, sigur asta este textura lui? Whisky-ul scoțian este considerat ca fiind neted dacă băutura în sine are o mușcătură alcoolică minimă. Pe scurt, acest lucru înseamnă că băutura nu vă va face ochii să lăcrimeze atunci când luați prima înghițitură din ea.

Este posibil să mai simțiți ceva alcool în nas. Mirosul paharului de whisky înainte de a lua o înghițitură este o parte integrantă a procesului de degustare. În cazul whisky-urilor foarte fine, veți observa nuanțele fructate și picante atunci când îl veți mirosi pentru prima dată. Notele pe care le veți obține depind în mare măsură de tipul de butoaie și de butoaiele utilizate în timpul învechirii scotch-ului. Dar, vom reveni la cum mai târziu în acest articol.

Experții descriu un whisky ca fiind neted atunci când pot percepe aromele fundamentale ale băuturii și când îl pot sorbi cu ușurință. Whisky nu este pentru toată lumea, dar un Scotch cu adevărat neted este ceva de care oricine se poate bucura, chiar dacă este doar ocazional.

Whisky-urile scoțiene sunt renumite pentru faptul că sunt unele dintre cele mai fine whisky-uri de pe piață. Scoțienii au încorporat o mare parte din istoria lor socio-economică în fabricarea și producția de whisky.

Distilatorii favoriților noștri menționați, Ardbeg Uigeadail, Glenmorangie Vintage 1997 și Dewar’s Double Double 32 Year Old, știu ce au de făcut! Calitățile lor sunt exemple excelente de ceea ce înseamnă cel mai fin whisky scoțian.

Unele dintre cele mai fine whisky-uri scoțiene din lume tind, de asemenea, să fie vinuri mai vechi. Un whisky mai învechit are mai puțină mușcătură alcoolică decât cele care au stat în butoi mai puțin de 5 ani. Mai mult timp de contact cu butoiul de lemn și mai mult timp pentru ca aromele să iasă la iveală, în general, face ca scotch-ul să fie mai fin.

 

Faceți cunoștință cu Top 6 al celor mai bune expresii de Whisky single malt

 

O credință populară este că cel mai fin whisky trebuie să fie single malt. Vom vorbi mai multe despre ce este whisky-ul single malt mai târziu în acest articol. Cu toate acestea, există o mulțime de whisky-uri scoțiene care își obțin finețea prin procesul de amestecare. Un exemplu de amestec foarte fin este Dewar’s Double Double 32 Year Old.

Există gânduri controversate despre whisky-ul de amestec, mai ales despre Scotch! Puriștii scotch-ului cred că nu ar trebui să fie amestecat niciodată și că Scotch-ul trebuie să fie produs ca un singur alcool. Cu toate acestea, există câteva amestecuri fantastice care pot oferi chiar și cele mai fine whisky-uri scoțiene de malț.

Premiile World Whisky Awards au desemnat Dewar’s Double Double Double 21 Years Old drept cel mai bun amestec la nivel mondial, iar acesta este tot un scotch. Ideea este că netezimea poate fi obținută în mai multe moduri diferite. O mare parte din acest lucru are de-a face cu procesul de învechire în care se află butoaiele în care se află scotch-ul.

Care este cel mai fin whisky? Răspunsul se află în butoaie

 

Cum știți când un Whisky scoțian este neted?

Răspunsul scurt este că, dacă vă lăcrimează ochii la prima înghițitură, este posibil ca whisky-ul pe care îl beți să nu fie foarte fin. Cu toate acestea, multe whisky-uri au un final neted. Acest lucru înseamnă că vor fi destul de arzătoare și intense la început, dar apoi vor lăsa un gust ulterior mai fructat și mai echilibrat.

Dacă ai încredere în ochii, nasul și gura ta, în curând vei putea spune oricui răspunsul la întrebarea supremă: care este cel mai fin whisky scoțian pe care îl poți bea?

 

Puteți spune o calitate excelentă după culoare

Un whisky neted va avea, în general, o culoare mai închisă. De asemenea, vă puteți da seama de cât timp a fost învechit un scotch după culoare. Din nou, cu cât un scotch are un contact mai îndelungat cu lemnul, cu atât mai profundă este culoarea pe care o adoptă de la lemn.

De asemenea, culoarea depinde în mare măsură de tipul de butoi în care a fost învechit whisky-ul. Glenmorangie Vintage 1997, de exemplu, este învechit timp de 10 ani în butoaie de Bourbon, înainte de a petrece încă 13 ani în butoaie folosite anterior pentru vin roșu.

Faptul că butoaiele au fost folosite anterior pentru vin roșu ar face ca culoarea să devină mai închisă, cu cât rămâne mai mult timp în butoi. Alte whisky-uri scoțiene sunt învechite în butoaie de sherry. Cele mai multe butoaie din care se fabrică whisky-urile scoțiene de calitate superioară sunt fabricate din stejar de bună calitate.

Whisky-urile scoțiene de calitate superioară vor avea culori aurii intense. Auriu intens este descrierea culorii folosită pentru a descrie aspectul atât al lui Ardbeg Uigeadail, cât și al lui Dewar’s Double Double 32 Year Old. Întotdeauna căutați scotch-uri de culoare aurie închisă și mai întunecată atunci când vă întrebați “care este cel mai fin whisky scoțian?”. Acest lucru vă va pune pe calea cea bună. Sunt și frumoase de privit!

 

Aflați mai multe despre Dewar’s și despre istoria mărcii!

 

Puteți evalua netezimea după nas

Ardbeg Uigeadail, unul dintre cele mai fine whisky-uri de scotch  Atunci când adulmecați un whisky scoțian, vă puteți da seama de multe ori de ceea ce vă așteaptă, căutând anumite caracteristici ale mirosului. La fel ca atunci când sorbiți whisky-ul, dacă simțiți mult alcool în nas, este posibil ca Scotch-ul să nu fie o experiență plăcută.

Un whisky mai tânăr (în jur de 5 ani) va avea mult mai mult alcool la nas decât un scotch care a stat în butoaie și butoaie mai mult de 10 ani. Este posibil să simțiți o ușoară senzație de arsură în nas atunci când mirosiți un whisky scoțian tânăr. Simțirea unei ușoare înțepături nazale este, de obicei, un bun indicator al faptului că whisky-ul pe care urmează să îl beți este relativ tânăr. De obicei, whisky-urile tinere nu sunt la fel de fine ca vinurile mai vechi. Nasul scotch-ului este un alt motiv pentru care vârsta și finețea merg, în general, mână în mână.

Există câteva excepții, așa cum am menționat, de exemplu, în cazul amestecurilor. Aici, finețea depinde în mare măsură de combinația de arome și de recolte. Totuși, în esență, componentele individuale ale amestecului trebuie să fie realizate în așa fel încât să se atingă finețea.

Să luăm Ardbeg Uigeadail ca exemplu de scotch grozav pentru nas. Distileria descrie aromele acestui whisky scoțian ca fiind amețitoare și afumate. Aromele care se simt sunt comparabile cu cele ale lemnului care arde pe foc, ale fructelor întunecate, ale cafelei și ale unei note de dulceață, precum cea a unei budinci calde.

Ardbeg Uigeadail este învechit în butoaie folosite anterior pentru învechirea sherry-ului. Probabil că putem ghici că nuanțele dulci de fructe provin de la sherry-ul care a fost depozitat anterior în butoaie. Afumătura provine de obicei din lemnul butoaielor, care este de obicei stejar de calitate superioară.

Veți observa că în descriere nu se menționează arome puternice de alcool. Un scotch neted va avea mirosuri clar identificabile la nas. Ar trebui să le puteți lua în ciuda conținutului de alcool.

Deci, care este cel mai fin whisky scoțian? Orice scotch care miroase pur și simplu delicios și care nu îți arde nasul atunci când respiri.

 

Poți simți gustul fineții când îl sorbi

Dacă whisky-ul nu este ceea ce experții numesc neted, cu siguranță veți ști despre asta. Un whisky tânăr și puternic poate provoca în unele persoane căscaturi sau tuse. Pentru ca un scotch să fie neted, acesta trebuie să se scurgă lin și să fie o experiență cu adevărat plăcută.

Practic, dacă aveți vreodată senzația că beți whisky scoțian la bar, de parcă ați bea shoturi ieftine, înseamnă că nu aveți un whisky foarte fin. Un scotch neted nu ar trebui să aibă niciodată un gust sau un miros greu de alcool.

Un exemplu excelent de scotch minunat de neted este Glenmorangie Vintage 1997. Când gustați această recoltă, veți sesiza imediat notele de mirodenii și fructe de pădure roșii. Știm că se află în partea superioară a bugetului celor mai mulți oameni, dar este, de asemenea, clasificat ca fiind unul dintre cele mai fine whisky-uri scoțiene din lume.

Distilatorii de Glenmorangie Vintage 1997 subliniază din nou aromele fructate, dulci și condimentate pe care le va experimenta palatul dumneavoastră atunci când savurați o înghițitură din această capodoperă. Îi veți simți aromele complexe mai ales atunci când țineți scotch-ul în gură și îl rotiți.

După ce ați înghițit înghițitura de scotch, inspirați adânc pe gură. Acest lucru vă va da o idee despre finisaj. Finalul este gustul care rămâne în gură după ce ai luat o înghițitură. Din nou, finisajul nu ar trebui să fie intens alcoolic dacă scotch-ul este neted.

Cel care are un gust de rai pur este răspunsul la întrebarea “care este cel mai fin whisky scoțian”.

 

Ce este mai ușor, Scotch sau Whisky?

Scotch este de fapt același lucru cu whisky. Diferența este că Scotch-ul se produce în Scoția, iar whisky-ul poate fi produs oriunde. Bourbon este un alt stil, dar acesta este fabricat de obicei în Statele Unite ale Americii.

Cele trei whisky-uri de top pe care le folosim ca exemple aici sunt toate whisky-uri scoțiene. După cum am menționat, o mare parte din identitatea scoțiană este încorporată în crearea unui scotch frumos. Multe distilerii au fost transmise de generații întregi de familii scoțiene.

Distilatorii scoțieni au petrecut ani de zile perfecționându-și meșteșugul și calitatea scotch-ului lor. Din acest motiv, mulți entuziaști ai whisky-ului vor susține că Scotch-ul este cel mai fin whisky care se bea și este favoritul lumii.

La fel ca și voi, cititorii, scoțienii s-au întrebat probabil “care este cel mai fin whisky scoțian pe care l-am putea crea?”. Ca urmare, au urmat ani de perfecționare a artei distilării.

Cu toate acestea, orice bun cunoscător vă va spune că preferințele dumneavoastră vă vor oferi cea mai bună experiență de whisky sau Scotch pe care v-o puteți dori. Mulți oameni se bucură de diferite aspecte ale whisky-ului. Unora le plac amestecurile mai ușoare, iar altora le plac aromele îndrăznețe ale unui singur malț.

Deci, atunci când vă întrebați “ce este mai fin, Scotch sau whisky?” Răspunsul scurt este că depinde de tine! Nu vă fie teamă să experimentați și să încercați o mulțime de scotch-uri și whisky-uri diferite pentru a vă da seama ce calități preferați.

 

Care este cel mai fin Whisky scoțian? Single Malt sau Blended?

Care este cel mai fin whisky scotch? Dewars double double 32 years este unul dintre ele.

Orice critic de whisky vă va spune că un whisky single malt are reputația de a fi de o calitate superioară față de amestecuri sau alte stiluri de whisky. Whisky-urile scoțiene single malt tind să fie mai fine decât cele de amestec, datorită mândriei cu care sunt realizate.

Aroma și echilibrul whisky-ului scoțian single malt sunt, de asemenea, mai ușor de controlat de către distilatori dintr-un singur malț. Distilatorii renumiți vor avea deseori whisky-uri de malț la steagul lor principal – un whisky care vorbește despre îndemânarea și profesionalismul exercitat de distilatori în procesul lor.

Cu toate acestea, există o mulțime de amestecuri care sunt la fel de fine ca și single malțurile. Exemplul nostru preferat de amestec de top este Dewar’s Double Double 32 Year Old. Amestecurile sunt adesea rezultatul unei mari creativități pentru a obține texturi incredibil de netede. Acestea devin rapid tot mai populare în rândul experților în whisky.

Pe scurt, single malt Scotch nu este neapărat răspunsul general la întrebarea arzătoare “care este cel mai fin whisky scoțian?”. Un scotch bine amestecat vă va oferi o experiență la fel de plăcută de băut.

 

Ce este Whisky scoțian Single Malt?

Distilatorii de whisky scoțian single malt produc pur și simplu beri fabricate numai cu malț din distileria lor. Nu se adaugă alte cereale la malț. De asemenea, procesul de distilare trebuie să aibă loc în butoaie de stejar de bună calitate pentru ca un scotch să fie etichetat “single malt”.

De asemenea, whisky-ul scoțian single malt nu este amestecat cu alte recolte sau cu alte whisky-uri din butoaie sau butoaie diferite. Cu toate acestea, s-a ajuns să se dezbată intens faptul că, de fapt, toate whisky-urile sunt o combinație a altora într-un fel sau altul. Butoaiele bine învechite vor avea arome de bere scoțiană anterioară, prin urmare, anumite calități ale recoltelor anterioare vor influența gustul, textura și aroma recoltei care se produce pentru îmbuteliere.

Distilatorii de scotch sunt renumiți pentru că se supun celor mai laborioase stiluri de distilare. Acesta este motivul pentru care acestea sunt de obicei mai scumpe. Există o concepție greșită conform căreia un scotch mai scump este și mai fin. Acest lucru nu este întotdeauna valabil, deoarece prețul mai mare poate însemna doar că a costat mai mult să fie produs.

 

Care este diferența dintre Single Malt Scotch și Scotch Blends?

Whisky-ul scoțian single malt este distilat într-un singur butoi sau butoi și apoi îmbuteliat. Scotch Blends sunt realizate dintr-o gamă de malțuri diferite de la diferite distilerii, o combinație de cereale și recolte, distilate în diferite tipuri de butoaie și butoaie.

Distilatorii le vor reuni apoi pe toate într-un butoi separat înainte de îmbuteliere. În cazul amestecurilor de scotch, un distilator va obține finețe prin valorificarea calităților dorite din diferite cereale și recolte. Folosirea altor cereale pe lângă malțul clasic va reduce, de asemenea, costurile de producție.

 

Care este cel mai fin Whisky scoțian pe care îl poți bea direct?

Toate whisky-urile scoțiene netede ar trebui să fie ușor de băut direct. Adăugarea de apă la orice whisky poate face ca experiența să fie mai plăcută atunci când îl savurați. Un scotch de bună calitate va fi ușor de mirosit și de înghițit, fără a fi prea alcoolic.

În calitate de campioni mondiali în domeniul whisky-ului scoțian, Ardbeg Uigeadail, Glenmorangie Vintage 1997 și Dewar’s Double Double 32 Year Old sunt exemple excelente de cele mai bune whisky-uri scoțiene care se beau direct.

În primul și în primul rând, căutați calitățile unui scotch care îl fac să fie neted. După cum am vorbit despre asta, veți ști ce să căutați la nas, la culoare și la palat atunci când gustați un scotch neted.

Majoritatea whisky-urilor scoțiene de cea mai bună calitate și mai fină calitate sunt relativ scumpe datorită premiilor pe care le-au primit din partea experților în whisky din întreaga lume. Cu toate acestea, dacă știți ce să căutați, veți putea identifica ceea ce face ca orice scotch să fie bun.

Ca regulă generală, orice scotch pe care îl sorbiți cu plăcere fără să căutați tava de gheață va fi neted. Dacă un whisky scoțian vă dă peste cap pentru că are un gust sau un miros prea alcoolic, probabil că nu este un whisky scoțian de bună calitate și neted.

Bărbat care adulmecă o expresie de whisky

 

Care este cel mai fin Whisky scoțian pe care îl poți bea cu un buget?

Așadar, care este cel mai fin whisky scoțian pe care să îl bei atunci când nu vrei să spargi banca? Un scotch clasic Johnnie Walker Black Label 12-Year-Old este un scotch uimitor și neted, care se bea simplu sau cu gheață.

Puteți lua o sticlă din această mare descoperire pentru aproximativ 30,00 $ pe sticla de 750 ml. De asemenea, este relativ ușor de procurat, deoarece îl puteți găsi în orice supermarket important. Acesta vă va oferi o introducere excelentă în ceea ce trebuie să căutați atunci când doriți să știți ce gust ar trebui să aibă un whisky scoțian neted.

Are o culoare chihlimbar închisă atunci când îl privești. După cum știm, acesta este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le căutați atunci când doriți un whisky scoțian de bună calitate. La nas, veți găsi caramel care vă oferă dulceața de care aveți nevoie pentru un whisky scoțian fin.

Alte arome includ fructe de pădure roșii, condimente și fum. Verificați, verificați și verificați din nou! Aceste arome se regăsesc pe un palat frumos. Dacă sunteți un fan al aspectului dulce din scotch, puteți adăuga apă sau gheață pentru a spori și mai mult dulceața.

Și, în cele din urmă, finalul. La fel ca în cazul whisky-urilor scoțiene clasice, finișul acestei bombe cu buget redus este alungit, cu note de citrice și vanilie. O ultimă mușcătură piperată la final vă va încălzi din cap până în picioare.

 

Concluzie

Care este cel mai fin whisky scoțian? Deși am folosit cele mai bune exemple de Ardbeg Uigeadail, Glenmorangie Vintage 1997 și Dewar’s Double Double 32-Year-Old, veți putea găsi whisky-uri scoțiene foarte fine folosindu-vă ochii, nasul și, bineînțeles, gura.

Un whisky scoțian neted nu va avea un gust sau un miros prea puternic de alcool și va lăsa în gură un final frumos de fructe. Perfecționarea scotch-ului a necesitat ani de practică, iar familiile de distilatori și-au perfecționat metodele de-a lungul generațiilor.

Mulți cred că whisky-urile single malț sunt cele mai fine whisky-uri de scotch, dar există și o mulțime de amestecuri fantastice. Amestecurile de egalitate demonstrează o mare pricepere și măiestrie și, de asemenea, ating un nivel ridicat de finețe.
Perioada de timp în care un scotch a avut contact cu butoiul sau butoaiele va determina, de asemenea, cât de fin este. Cu cât Scotch-ul este mai vechi, cu atât este mai fin. Așadar, whisky-urile scoțiene mai vechi vor fi răspunsuri bune la întrebarea “care este cel mai fin whisky scoțian?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.