Ar trebui să adăugați apă în Whisky?

Whisky pe stânci

Ar trebui să adăugați apă în whisky?

Având în vedere actul degustării Scotch-ului sau a Whisky-ului irlandez, există mai multe perspective asupra modului său de realizare. Cu toate că există unele reguli „de bază” asupra consumului și aprecierii cum trebuie a acestei băuturi, în ceea ce privește adăugarea apei sau a gheții, faimosul Whisky pe stânci (în cazul gheții), părerile sunt împărțite. În timp ce unii preferă să simtă gustul pur ar Whisky-ului, alții consideră că adăugarea apei sau a gheței poate ajuta la îmbunătățirea aromelor sale.

Cu toate aceastea, există niște idei îndrumătoare care pot ajuta în luarea deciziei de a adăuga sau nu apă sau gheață, și în alegerea ocaziilor în care se adaugă sau nu.

Whysky pe stânci- când se adaugă apă sau gheață

Whisky-ul este o băutură cu un mare nivel de alcool. Din acest motiv, trebuie consumată cu moderație. Tot din acest motiv, unii oameni preferă să adauge apă, în scopul de a reduce conținutul de alcool sau pur și simplu pentru a înmuia aroma. Dar cum trebuie servit un whisky? Cu sau fără apă? Cu sau fără gheață? Așa cum am menționat înainte, există situații în care adăugarea apei sau a gheței pot fi benefice îmbunătățirii gustului, în funcție de vechimea whisky-ului:

  • Whisky nou

În cazul unui whisky sau scotch irlandez, până în 12 ani vechime, adăugarea unei cantități mici de ape va ajuta în eliberarea unora dintre arome. Desigur, vorbim despre cantități mici. În ceea ce privește gheața, foarte răspândită printre oameni, aceasta poate avea reacții adverse deoarece schimbarea de temperatură poate ascunde unele caracteristici ale whisky-ului.

  • Whisky vechi

În relația cu un whiskey sau scotch irlandez cu 15 sau mai mulți ani vechime, care pot fi deja considerate vechi, adăugarea apei sau a gheții nu este o idee bună. Whisky-urile au deja arome puternice, care pot fi ascunse de apă sau gheață.

În ciuda ideilor îndrumătoare pe care le prezentăm noi, dumneavoastră trebuie să consumați whisky în modul care vă place dumneavoastră cel mai mult, din moment ce este, în cele din urmă, o chestiune de gust personal. Așadar, cu gheață, apă sau pur, bucurați-vă de whisky!

Cum să vă bucurați de whisky- pe stânci, cu apă sau pur?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Niciun produs în coș.