Aperitive de asociat cu whisky

Aperitive pentru whisky

Aperitive de asociat cu whisky

Nimic nu este mai bine la o petrecere la cină sau la o reuniune de prieteni decât un bun Scotch și niște aperitive. În timp ce niciuna din cele două nu lipsește, conversația va merge ca unsă cu siguranță. Însă care sunt cele mai bune aperitive pentru asociat cu whisky-ul? Există mâncăruri care ating o armonie mai bună decât altele, atunci când sunt amestecate cu această băutură.

Aperitive pentru diferite tipuri de whisky

Whisky-uri mai vechi

Pentru whisky-uri între 18 și 25 de ani de îmbătrânire, aperitivele din brânză sunt cea mai bună alegere. Această combinație este fantastică, iar ideal ar fi să optați pentru brânzeturi mai dure. Dacă doriți să  amestecați cina cu un whisky, ar trebui să alegeți o masă copioasă.

Whisky-urile îmbătrânite merg, de asemenea, bine, cu mâncăruri mai greoaie – felul de mâncare ideal pentru aceste whisky-uri este carnea de porc, mai multă brânză cu arome intense sau șuncă.

whisky and cheese

Whisky-ul amestecat

Dacă Scotch-ul pe care îl beți de obicei este amestecat în regiunea Speyside, adică, cu alte cuvinte, cu o aromă complexă, bogată și cu note fructate și florale, atunci cele mai bune aperitive sunt ciocolata, alunele ( castane coapte sau nuci) sau fructe uscate.

{%ALT_TEXT%}

Whisky-urile din Malț Unic

Pentru un whisky din malț unic, opțiunile sunt difersificate. Orice tip de brânză, fie mai ușoară, fie mai puternică, dar și peștele afumat (cum ar fi somonul), ciocolata, anumite deserturi și bombonele.

Pentru aceia dintre voi care sunt membri ai unui grup de oameni care preferă asocierea acestui tip de whisky cu masa de seară, atunci secretul este să alegeți sushi sau fructe de mare.

{%ALT_TEXT%}

Acum că ați aflat câteva din aperitivele sau mâncărurile a căror asociere cu un whisky bun o recomandăm, puteți să le încercați cu prietenii și să ne spuneți care a fost preferata voastră. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai niciun produs în coș.